respect, Veiligheid en plezier

Huisregels Damian’s

Kleding/Hygiëne
Sporten doen we in (schone) sportkleding, zorg dat je een sport t-shirt en een sportbroek draagt. Zorg dat je kleding schoon en heel is. Bij contactsport is hygiëne belangrijk! Zorg dat je (teen)nagels geknipt zijn, dat je nagels schoon zijn en je voeten gewassen zijn.

Blessures
Bij Damian’s doen we aan vechtsport, en we doen veel sparren zodat we de technieken kunnen oefenen. Bij het sparren dagen we je uit om wat geleerd is in de praktijk te brengen. We houden rekening met elkaar, en we doseren. Je kan bij het beoefenen van de sport wel eens tegen een onbedoeld harde trap of klap aanlopen, of verkeerd terecht komen bij een val. We proberen dit soort ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen, daarom moeten de instructies van ons personeel zoveel mogelijk opgevolgd worden.
De sportschool kan verder niet verantwoordelijk worden gesteld voor blessures. Ondanks onze goede EHBO’ers en opvang, is deelname aan één van onze activiteiten geheel voor eigen risico.

Onveilige situaties signaleren en melden
Het kan voorkomen dat er een incident, bijna-incident, of onveilige situatie ontstaat. Als organisatie zijn we betrokken, en probeer we vervelende situaties zoveel mogelijk voor te zijn. Eén van onze kernwaardes is het streven naar een veilige en prettige sportles. Als deelnemer vragen we je om incidenten, bijna-incidenten, onveilige situaties te melden. We hebben een vertrouwenscontactpersoon. Daarnaast hebben we op onze website een (anoniem) formulier voor het melden van klachten, en van bijzondere situaties. Bij twijfels, neem contact op! Dit kan bijvoorbeeld ook gaan over hoe verbetermaatregelen zijn opgepakt, en of ze het gewenste effect hebben gehad. Als je een terugkoppeling wil op je melding, dan dien je in elk geval een (mail)adres, of telefoonnummer, door te geven.

Als incidenten, bijna-incidenten en/of onveilige situaties ontstaan, moeten ze worden geanalyseerd om de kans op een herhaling te verkleinen en te leren van onbedoelde gebeurtenissen. Naar aanleiding van ontvangen meldingen, kan gericht onderzoek plaatsvinden naar vermijdbare en structurele oorzaken. Vervolgens start een verbetertraject, op basis van de aanbevelingen, om de vermijdbare en structurele oorzaken van de geconstateerde veiligheidsproblemen aan te pakken.

Diefstal
De sportschool is niet verantwoordelijk bij verlies of diefstal van je spullen. Let dus goed en neem liever geen diefstalgevoelige zaken mee naar de sportschool. We kunnen eventueel sieraden, en portemonnees voor je opbergen, maar ook dan accepteren wij verder geen enkele verantwoordelijkheid. De keuken is in het algemeen enkel toegankelijk voor onze vrijwilligers en medewerkers.

Opzegging
Bij opzegging bent je zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen en bewaren van een opzegbewijs. Dit kan bijvoorbeeld het bewijs zijn dat je krijgt bij het verzenden van een aangetekende brief. Bij mondelinge opzegging wordt door ons een bewijs verstrekt. Daarom worden telefonische- en on aangetekende schriftelijke opzeggingen door ons niet geaccepteerd.

Verdere regels
In verband met de brandveiligheid van onze sportlocatie, activiteitenhuis de Brink, dienen de nooddeuren ten alle tijden vrijgehouden te worden;
We zorgen dat er ten alle tijden een bevoegde EHBO’er tijdens de sport aanwezig is;
Volg de instructies van leiding en personeel op. De leiding en het personeel hebben in principe altijd gelijk, ook als ze geen gelijk hebben. Zit je ergens mee, kom dan gerust even overleggen. We zijn heel redelijk.